Hozzávalók
1/4 hagyma
600 g vegyes gomba (különösen alkalmasak a pöfetegek)
50 g vaj
2 evőkanál vágott petrezselyem
só, édesnemes paprika
150 ml tejszín
8 db friss tojás
50 g reszelt ementáli sajt
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát folyó vízben röviden, de gondosan megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Négy evőkanál olajat fölforrósítunk egy nagy serpenyőben, beletesszük a petrezselymet és a hagymát, üvegesre pároljuk. Majd a gombát is hozzáadjuk, és így pároljuk készre. A gomba-hagyma keveréket kevés sóval és paprikával ízesítjük. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, és a tejszínt a gombához keverjük. A maradék vajjal egy lapos, tűzálló sütőformát kikenünk, és megtöltjük a gombamasszával. Nyolc mélyedést formálunk bele, mindegyikbe becsúsztatunk egy nyers tojást. Végül rászórjuk a sajtot, és a sütő legalsó részén kb. 8 perc alatt világossárgára sütjük. A tojásfehérje már kemény, a sárgája még puha ekkor. Vegyes saláta illik hozzá.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Egy adag: 3070 kJ/730 kcal