ReceptClub

Amit csak a konyhában elkészithetsz itt megtalálod.

Szombatos rakott birka

                Hozzávalók:

Ø 50 dkg birkahús,

Ø 2-3 evőkanál olaj,

Ø 2-3 evőkanál libazsír,

Ø 1 fej vöröshagyma,

Ø 10 szál petrezselyemzöldje,

Ø 2 tojásból laska (lásd alább),

Ø 20 dkg juhsajt,

Ø 2-3 evőkanál morzsa,

Ø 2 dl tejföl,

Ø só, borsmenta, majoránna.

Az apróra vagdalt birkahúst kevés olajban, aprított zöldpetrezselyemmel és vöröshagymával megpároljuk. A kifőtt laskát forró libazsírban megforgatjuk, összekeverjük a reszelt juhsajttal, majd a zsírral kikent, morzsával meghintett lábasba egy sort lerakunk. Tetejére rakjuk a hús egy részét, meghintjük kevés majoránnával és finomra vágott borsmentával, majd ismét tésztát rétegezünk és így tovább. Végül ráöntjük a tejfölt, és sütőben átpirítjuk.

Megjegyzés: Igen népszerű és elterjedt erdélyi étel lévén természetesen sok variációja alakult ki. Van aki olaj helyett vajat, vagy kisült szalonnazsírt használ és a hússal együtt forgatja a szalonnabőrt is. Morzsa helyett félig megfőtt kukoricadara is kerülhet bele, nem is szólva arról, hogy hallani gyömbérrel és kaporral, vagy akár babérlevéllel készült birkarakottról is.

Laska: Lisztet, tojást langyos tejjel gyúrunk össze, nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk fel vékonyra. Kevés levesben főzzük ki.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 21
Heti: 32
Havi: 114
Össz.: 19 035

Látogatottság növelés
Oldal: Szombatos rakott birka
ReceptClub - © 2008 - 2024 - receptclub.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »