ReceptClub

Amit csak a konyhában elkészithetsz itt megtalálod.

Epres őszibarack krémleves

Hozzávalók:
• 1 kg érett őszibarack, vagy 2 doboz konzerv,
• 2 db egész fahéj,
• 5-6 szemszegfűszeg,
• 1 db vanília bab,
• 1 csipetnyi só,
• él citrom leve,
• 2 dl tejszín,
• 5-6 evőkanál cukor,
• 50 dkg eper.

Hámozzuk meg a barackokat, majd vágjuk apró kockákra, (ha konzervből készítjük nem kell meghámozni). Tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Tegyük hozzá az egész fahéjdarabot, a szegfűszeget, és a félbevágott vaníliababot. Ízesítsük sóval, cukorral és citromlével. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd vegyük ki a levesből a fahéjat, szegfűszeget és a vaníliát.

Öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk még két percig, utána merülő mixerrel pürésítsük. Ha szükséges finomlyukú szitán passzírozzuk át, majd tegyük bele a felszeletelt eperszemeket.
Állítsuk a leveses fazekat hideg vízbe, és ha már lehűlt tegyük a hűtőszekrénybe.
Jéghidegen leveses csészékbe tálaljuk, akár egy-egy gombóc vanília fagylalttal tehetjük még dermesztőbbé.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 20
Havi: 16
Össz.: 18 372

Látogatottság növelés
Oldal: Krémleves
ReceptClub - © 2008 - 2024 - receptclub.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »