HOZZÁVALÓK:
8 szelet vaddisznókaraj,
só,
2 tojás,
15 dkg liszt a palacsintához,
3 dl tej,
2 nagyobb burgonya reszelve, őrölt fehér bors,
szerecsendió,
10 dkg liszt,
reszelt sajt.
MÁRTÁS:
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt fehér bors,
delikát ételízesítő.
A karajt felszeleteljük, húsverővel kissé ellapítjuk és besózzuk. Tojásból, lisztből, tej hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk, amelybe nyers reszelt burgonyát teszünk. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. A hússzeleteket lisztbe majd a palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, melléadunk tejfölmártást. A tejfölbe keverünk 2 gerezd fokhagymát, amit nyomón átpréselünk, fehérborssal, delikáttal ízesítjük.
Zöld salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.