Gombás sertésragu a pokolból
Hozzávalók : 60-80 dkg sertéslapocka, 30-40 dkg gomba, 4 fej hagyma, 1 nagy doboz paradicsompüré, olaj, só, kömény, cayenne bors v. chili (bátran), 1 dl fehérbor,2 dl tejföl,
1 ek. liszt, 1 ek. kapribogyó, 1-2 ecetes uborka, 1 csokor petrezselyem, bors, 2 ek. fehérborecet.
A húst ujjnyi csíkokra vágom, és forró olajban átsütöm. Hozzáadom a vastagabb szeletekre vágott hagymát és gombát, s együtt pirítom. Felöntöm a borral, fűszerezem
sóval, zúzott fokhagymával, köménnyel, cayenne borssal és sűrített paradicsommal. Puhára párolom a húst, a tejfölt összekeverem a liszttel, cayenne borssal és besűrítem
a ragut. Finomra vágom a petrezselymet, a kaprit, az uborkát és ezeket is hozzáadom a raguhoz. Kevés párolás után ecettel, borssal ízesítem. (rizs, saláta, sör a kíséret !!)