ReceptClub

Amit csak a konyhában elkészithetsz itt megtalálod.

Mézes-narancsos báránycsíkok

Hozzávalók:

4 kis narancs,
40 dkg kicsontozott báránykaraj (szeletelve is kapható),
2 evőkanál,
olaj,
só,
1 evőkanál almaecet,
2 evőkanál méz,
1 kiskanál kukoricaliszt

A körethez:

25 dkg vadrizzsel kevert párolt rizs

 

Elkészítése:

 

2 narancs héját lereszeljük, levét kipréseljük. A maradék két narancsot kifilézzük, vagyis a gyümölcsöt meghámozzuk, majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, s a gyümölcshúst – a filéket – kiemeljük. Közben kicsöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, az olajon, nagy lángon, kevergetve 4 percig sütjük, majd kissé besózzuk. A narancslevet, az ecetet meg a mézet ráöntjük. A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük, a narancsos-mézes levet besűrítjük. A narancsfiléket beleszórjuk, végül 2 percnyi forralás után párolt rizs, vad rizs keverékével kínáljuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 21
Heti: 36
Havi: 118
Össz.: 19 039

Látogatottság növelés
Oldal: Mézes-narancsos báránycsíkok
ReceptClub - © 2008 - 2024 - receptclub.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »