Hozzávalók:
4 kis narancs,
40 dkg kicsontozott báránykaraj (szeletelve is kapható),
2 evőkanál,
olaj,
só,
1 evőkanál almaecet,
2 evőkanál méz,
1 kiskanál kukoricaliszt
A körethez:
25 dkg vadrizzsel kevert párolt rizs
Elkészítése:
2 narancs héját lereszeljük, levét kipréseljük. A maradék két narancsot kifilézzük, vagyis a gyümölcsöt meghámozzuk, majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, s a gyümölcshúst – a filéket – kiemeljük. Közben kicsöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, az olajon, nagy lángon, kevergetve 4 percig sütjük, majd kissé besózzuk. A narancslevet, az ecetet meg a mézet ráöntjük. A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük, a narancsos-mézes levet besűrítjük. A narancsfiléket beleszórjuk, végül 2 percnyi forralás után párolt rizs, vad rizs keverékével kínáljuk.