ReceptClub

Amit csak a konyhában elkészithetsz itt megtalálod.

Báránybőrbe bújt tavasz

Esküsznek rá, hogy a magyar bárány íze utolérhetetlen az egész világon. A hagyományos magyar konyhának is kedvelt nyersanyaga a bárányhús, de nálunk leginkább csak húsvétkor fogyasztanak belőle. A magyar családoknál leggyakrabban rántott bárány kerül az asztalra burgonyasalátával. Most néhány kevésbé ismert elkészítési módot ismertetünk olvasóinkkal.

 

TARTALOM

Bárányszűzsült-szeletek

Vagdalt bárányhús nyárson

Töltött báránycomb

 

Bárányszűzsült-szeletek

Hozzávalók (8 személyre):

Ø 8 szelet bárányszűz,

Ø 1 kis csomó kakukkfű,

Ø 5 gerezd fokhagyma,

Ø 1 dl olaj,

Ø 1 egész citrom,

Ø só,

Ø bors,

Ø ízlés szerint

A kakukkfű levélkéit letépkedjük, de nem aprítjuk össze. A fokhagymát finomra vágjuk. E két anyagot az olajjal jól elkeverjük. A hússzeleteket mindkét oldalon borsozzuk, és az olajkeverék felével megkenve hidegen tartjuk az elkészítésig. Pihentetés után a húsokat sózzuk és hevített roston 2-3 percig sütjük mindkét oldalon. A húsoknak rózsaszínűeknek kell maradniuk. A citrom héját lereszeljük, és a maradék olajjal elkeverve tálaláskor a húst megkenjük vele.

Elkészítési idő: 15 perc (plusz pihentetési idő: 1-2 óra)
Egy adag: 1013 kJ / 242 kcal
Ajánlott ital: Somlói furmint


Vagdalt bárányhús nyárson

Hozzávalók (8 személyre):

Ø 60 dkg vagdalt bárányhús,

Ø 1 gerezd fokhagyma,

Ø 1 csomag zöld koriander vagy petrezselyem,

Ø 1 egész tojás,

Ø 1 kávéskanál őrölt koriander,

Ø 1 kávéskanál őrölt kömény,

Ø cayennbors vagy csípős őrölt fűszerpaprika,

Ø




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 3
Heti: 14
Havi: 10
Össz.: 18 366

Látogatottság növelés
Oldal: Báránybőrbe bújt tavasz
ReceptClub - © 2008 - 2024 - receptclub.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »