Bársonyos csirke, gombával
Korea
Hozzávalók:
Ø 2 db kicsontozott csirkemell (egyforma kockára vágva),
Ø 3 kávéskanál kukoricakeményítő (vagy liszt),
Ø 1 evőkanál szójamártás,
Ø késhegynyi bors,
Ø 4 evőkanál olaj,
Ø 1 gombakonzerv,
Ø 1 kávéskanál só,
Ø 2 gerezd fokhagyma,
Ø 2 kávéskanál őrölt gyömbér
A csirkedarabokat, lisztet, szójamártást keverjük össze egy evőkanál olajjal és borssal. 10 percig hagyjuk állni. Közben szűrjük le a gombát, úgy hogy 1/2 dl levet tegyünk félre. A levet sózzuk meg.
Az olajban pároljuk meg - ne tovább, mint 1-2 percig- a csirkedarabokat, fokhagymát, gyömbért, nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen, állandóan keverjük.
Adjuk hozzá a gombát, valamint a gombalevet és további 5 percig főzzük, nagyon vigyázva, nehogy túlfőzzük, és a gomba megpuhuljon.