Receptek A-tól Z-ig
Almahab
Hozzávalók: 40 dkg alma, citromlé, édesítőszer
Az almát tisztítva citromlével kevés vízben puhára főzzük és kihütjük. A kihült almát
habosra turmixoljuk és utólag édesítjük.
Energiatartalma: 30 kcal
Alma puding
75 dkg almát lereszelünk, megpároljuk, még melegen belekeverünk 5 dkg margarint.
Fahéjjal, szegfüszeggel, édesítőszerrel ízesítjük.
3 zsemlét beáztatunk, áttörjük, és az almához vegyítjük. 5 dkg búzadarával és a 7
tojásfehérje kemény habjával összekeverjük a tésztát, kivajazott tzálló tálba öntjük, és
gőzben 1 órát főzzük.
Energiaérték: 6104 kJ (1400 kcal)
Fehérjeérték: 37,8 g
Zsírérték: 49,0 g
Szénhidrátérték: 131,8 g
(30 db lesz belőle)
Almás Batyu
Hozzávalók 10 db tésztához: 18 dkg búzaliszt, 2 dkg szójaliszt, 1/2 csomag Ráma
margarin, 1 db tojás, 1-2 evkanál zsírszegény tejföl, 1/4 citrom, 25-30 csepp Polisweet
Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg reszelt alma, 2 dkg búzacsíra, 1/4 tojás, késhegynyi
rölt fahéj, 30-40 csepp Polisweet Elkészítés: A megadott hozzávalókból omlós tésztát
készítünk. Miután htben pihentettük, vékonyra nyújtva 10 négyszögletes darabokra
vágjuk. Közben a hámozott almát vékonyan felszeleteljük, megforgatjuk a búzacsira,
fahéj, Polisweet keverékében és arányosan szétosztva a tésztára halmozzuk. A kockák
széleit, mint a batyut összefogjuk vagy egymásra hajtva, tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ízlés szerint más gyümölccsel is készíthet.
1 darab energiatartalma: 838 kJ (200 kcal)
Szénhidráttartalma: 17 g